Ljubav, veze, brakovi, roditeljstvo – to su sve neke stvari o kojima mnogi maštaju, ali nisu ni svjesni kakve obaveze i odricanja to sa sobom vuče te koliko vam samo boli to sve može nanijeti. Čak i kad radite sve kako treba, nije vam zagarantovano da će vas neko voljeti i cijeniti.

Primjer ovoga je Noah koji je na društvenoj mreži Reddit objavio svoju bolnu ispovijest koja je šokirala mnoge koji su ili roditelji ili planiraju to postati. Otkrio je da ima 14-godišnjeg sina i da se nedavno razveo od svoje supruge, a onda mu je ona otkrila bolnu istinu.

Ispostavilo se da sin uopšte nije njegov, nego da je začet u početku njihovog braka kada su imali nekoliko kriza i kada je ona spavala s drugim muškarcem. Kada je to njegov sin saznao, okrenuo mu je leđa i zamolio majku da pronađu njegovog pravog oca. Noah je odradio DNK analizu i zaista se uvjerio da sin nije njegov, ali on ga i dalje voli. On je to dijete ipak naučio i da hoda, piše, uči i mnoge druge stvari iako nije njegovo dijete biološki. Na kraju su našli njegovog biološkog oca i počeli su da se sve više zbližavaju.

Noah je kasnije otkrio da mu se sin nakon tri mjeseca javio jer ga je poželio, ali da ga smatra svojim “rezervnim” ocem. Noah je priznao da mu je čak i to dovoljno s obzirom da voli svog sina i želi provoditi vrijeme s njim, smatrao ga on svojim ocem ili ne.