Danas će biti održana komemoracija i sahrana Milutina Mrkonjića Mrke poznatog srpskog političara i počasnog prtedsjednika SPS-a koji je preminuo u subotu u Institutu za kardiovaskularne bolesti u Beogradu. Mrka je početkom mjececa primljen u bolnicu zbog problema sa srcem i ugrađen mu je pejsmejker ali se njegovo zdravstveno stanje naglo iskomplikovalo i bio je priključen na respirator.

On je u javnosti bio poznat i koa partner pjevačice Ane Bekute sa kojom je bio u vezi posljednjih devet godina a ono što je interesantno nikada se nije razveo od svoje supruge Dragane Daše Mrkonjić sa kojom je bio u braku preko trideset godina. Do posljednjeg dana svog života on je brinuo o Daši i čak će biti i sahranjen u zajedničkoj grobnici koju su njih dvoje kupili dok su još bili zajedno.

Nakon njegove smrti svi su se pitali gdje se sada nalazi Daša i ko brine o njoj pa su tako novinari saznali da je njen brat koji inače živi u Kanadi stigao u Srbiju te da je iz hotela u kojem je boravila preselio u porodičnu kuću te se on brine sada o njoj. Daša je inače posljednjih nekoliko godina živjela u jednom hotelu u Beogradu a o njoj je brigu vodio upravo Mrka.

Prema testamentu koji je političar sastavio još davno on će biti sahranjen u grobnici koju su Daša i on kupili prije 28 godina. O tome je i sam javno govorio prije tri godine te je otkrio da su svi potrebni papiri upravo kod Daše i da je ona upućena u sve. Interesantno je da je naveo da ga sahrane u kovčegu sa petokrakom jer je uvijek bio i ostao vjeran komunista.