Cijelu Srbiju je potresla vijest o smrti poznatog političara Milutina Mrkonjića Mrke koji je bio jedan od omiljenih ljudi i na estradi a bio je u vezi devet godina sa poznatom pjevačicom Anom Bekutom. On je preminuo u subotu na Institutu za kardiovaskularne bolesti u Beogradu a ovu tužnu vijest je prvi na društvenim mrežama objavio predsjednik narodne skupštine Srbije i lider SPS-a Ivica Dačić koji se od Mrke oprostio emotivnim riječima.

Srpski mediji pišu o tome kako je Mrka živio sa Bekutom ali se nikada nije zakonski razveo od svoje žene Daše sa kojom je ostao u kontaktu i dobrim odnosima i mnoge je iznenadilo što je on u svom testamentu tražio da se sahrani u zajedničkoj grobnici sa svojom zakonitom suprugom. Mrka i Daša nisu imali djece i iako je uvijek isticao kako je sa Anom proveo najljepši period svog života on se do posljenjeg dana brinuo i o Daši.

Bekuta je često isticala kako žali što Mrku nije srela ranije i što nisu imali priliku da se ostvare kao roditelji zajedničkog djeteta. Uvijek je govorila kako bi Mrka bio divan otac a to je zaključila iz njegovog ponašanja prema njenom sinu ali i unucima kojima je bio pravi djed i obožavao ih je.

Ana i Mrka su se upoznali prije devet godina i to na koncertu Šabana Šaulića. Tada je i Ana otpejvala dvije pjesme a Mrka ih je kako je poslije pričao platio i to dobrim parama. Međutim ona mu je kada je vidjela burmu na njegovoj ruci rekla da se makne a on joj je odgovorio da će maknuti ruku ako ona njemu vrati novac. Mrka je nedavno Aninim unucima kupio automobile da bi svoju baku mogli da voze na nastupe i gdje god treba da ide.