Prije desetak dana su svi srpski mediji objavili da je Milutin Mrkonjić Mrka koji je poznati političar u Srbiji a mnogi ga znaju i zbog toga što je već godinama u vezi sa poznatom pjevačicom Anom Bekutom, primljen u bolnicu zbog srčanih tegoba i da mu je ugrađen pejsmejker.

Tada je Ana rekla da se Mrka osjeća dobro i da je cijela procedura ugradnje pejsmjekera prošla bez komplikacija. Ona je tada istakla da nema potrebe a se od njegovog zdravstvenog stanja pravi neka senzacija i zahvalila se svima koji su mu uputili riječi podrške ali je zamolila i da mediji poštuju privatnost njihove porodice.

Mrka je prije ove operacije u avgustu imao operaciju srčanih zalistaka a ovaj put je završio u bolnici jer su ljekari ustvrdili da mu je ipak potrebna ugradnja pejsmjekera. Inače Ana je uz njega bila cijelo vrijeme na klinici koja se nalazi na Dedinju. Ona je u više navrata izjavljivala koliko ga voli i kako joj je on upotpunio život te joj je pravi oslonac.

Objasnila je i da je on nju osvojio pažnjom kojom ju je obasipao te da se radi o čovjeku koji zna da postavi ciljeve i da ih dostigne i da se zahvaljujući njemu ničega ne plaši. Međiurim sada je Kurir. rs objavio vijest da se Mrka nalazi u kritičnom stanju i da je njegova situacija jako ozbiljna. On se nalazi priključen na aparate i ljekari se bore za njegov život. Inače Mrkonjić koji je počasni predsjednik SPS stranke  ima 79 godina.