Sedmogodišnju Evu Geršman iz Rusije, oteo je rođeni otac nakon što on i njegova bivša žena nisu mogli da se dogovore oko viđanja djeteta.

Prema riječima majke Elene, otmica se desila nasred ulice, kada su je zaskočila četiri masikrana muškarca dok se sa kćerkicom vraćala iz prodavnice kući.

– Automobil se zaustavio, par ljudi je izletjelo iz vozila i počeli su da me tuku, tada, iz ruku su mi oteli dijete, strpali ga u kola i pobjegli – tvrdi Elena, prenose ruski mediji.

Oleg Geršman, otac djevojčica kaže da je drastične mjere preduezo iz očaja, zbog toga što mu supruga poslije razvoda nije dozvoljavala da viđa dijete. On tvrdi da je promijenila i adresu stanovanja i da je malecku prebacila u skroz drugu školu.

– Niko od zvaničnika neće da pomogne jednom ocu da pronađe svoje dijete, a nisam je vidio niti jedan jedini dan, mjesecima, ni za raspust, niko nije htio da mi pomogne. Za kćerkom sam tragao čak26 mjeseci. Prije godinu dana sam saznao da pohađa jednu privatnu školu – rekao je otac.

Elena i Oleg su se razišli kada kćerka Eva nije imala ni dvije godine. Iz njima poznatih razloga, nisu civilizovano mogli da se dogovre oko dijeteta. Zbog toga je djevojčicu kada je imala samo dvadeset mjeseci, otac odveo iz dvorišta i držao je kod sebe sve dok nije bio gotov razvod. Tada je djevojčicu krišom odveo u Bjelorusiju, a onda je htio da je odvede u Izrale, s obzirom da ima dvojno državljanstvo.