Očekivano je da je redovno vježbanje najbolji način za mršavljenje i očuvanja zdravlja u suštini.

Ali, jedna aktivnostk oju izvodite svakodnevno može da okrene u korist mršavljenja a to je spavanje. Kako biste postigli da gubite kilograme spavajući poslušajte sljedeće savjete:

Pijte proteinski napitak prije spavanja
Popijte neki šejk koji u sebi ima oko 30 grama proteina prije odlaska u krevet. Ovo pomaže da se poveća broj kalorija koje tijelo troši dok je u stanju mirovanja, tako su pokazala istraživanja. Proteini su korisni za oporavak mišića, a što je mišićna masa veća, više kalorija trošite kada spavate.

Jedite oskudne večere
Izbjegavajte jesti obilne obroke pred spavanje. Za dubok san, ljudski mozak oslobađa hormon rata, a ukoliko jedete kasno navečer, taj hormon pohranjuje hranu kao masnoću, a ne kao gorivo.

Izbjegavjte alkohol
Pijući alkohol kad vam se bliži vrijeme za spavanje, uništavate sami sebi šanse da ćete se dobro odmoriti zbog toga što probava alkohola blokira REM fazu sna, u kojoj tijelo troši najviše kalorija. Čaša vina uz večer je sasvim u redu, ali pazite da to bude bar tri sata prije spavanja.

Odredite vrijeme za spavanje
Optimalna količina sna je ključna za dobro zdravlje, a pretrpani rasporedi, gledanje filmova i buljenje u mobitel navečer nimalo ne doprinose ovom. Spavanje sedam osam sati pomaže tijelu da sagori više kalorija. Dobro naspavani ljudi u prosjeku troše 20 posto više kalorija poslije jela nego oni neispavani.

Ne vježbajte prije spavanja
Tjelovježba razbuđuje vaše tijelo, a nakon toga ćete teško zaspati.

Nastavak teksta možete pročitati na linku OVDJE.