Gubitak kose je noćna mora za svaku ženu, ali prirodna ulja mogu pomoći! Ovako se pravilno koriste, piše Krstarica.

Zima je izuzetno teško razdoblje u godini za zdravlje kose, kako zbog vjetra i zime, tako i zbog nošenja kape i isušivanja zbog grijanja u stanovima. Zbog svega toga dolazi do opadanja kose, što se dodatno pogoršava izmjenom godišnjih doba.

Bez obzira na to je li prorijeđena kosa uzrokovana godišnjim dobima ili, možda, hormonalnim promjenama, najbolje je pokušati potaknuti rast kose prirodnim lijekovima. Preporuča se nekoliko vrsta eteričnih ulja, ali nemojte žuriti s primjenom koncentriranih pripravaka.

Za pravilnu primjenu potrebno je imati bazno ulje, a preporuča se kokosovo ili avokadovo ulje. Odmjerite oko tri žličice ove bazne masti, a zatim dodajte dvije-tri kapi eteričnog ulja po izboru. Zatim prvo testirajte malu količinu smjese na koži kako biste izbjegli ozbiljniju alergijsku reakciju.

Ulje treba nanijeti na cijelu dužinu kose, a zatim masirati desetak minuta, posebno pažljivo trljajući vlasište. Ostavite da djeluje petnaestak minuta, a zatim operite kosu. Za dubinski tretman, ostavite ga cijelu noć, a ostavite ga ujutro. Također možete primijeniti tretman za lupanje stavljanjem meke čarape na kosu.

Koja su najbolja ulja za rast kose?

Ružmarin je poznat po svom protuupalnom djelovanju, te potiče cirkulaciju krvi i rast kose. U nekim studijama pokazao se jednako učinkovit kao minoksidil, aktivna kemikalija koja se danas nalazi u mnogim proizvodima protiv ćelavosti.