Mi danas govorimo o jednom od najzanimljivijih osoba u svijetu politike na području Balkana a to je sigurno član predsjedništva Bosne i Hercegovine, Milorad Dodik. On je osebujan političar čija karijera traje od ratnioh dešavanja u Bosni pa sve do danas, a većina ljudi zna da je krenuo sa jako mutnim poslovima, švercom prije svega, pa je tek onda zasjeo na političku mapu cijelog Balkana, a ne samo Republike Srpske. 

Jako brzo je ušao u SNSD, gdje je napravio pravu revoluciju i za jako kratko vrijeme je došao na čelo Republike Srpske. Cijelih proteklih 15 godina je u ratu sa međunarodnom zajednicom i sa bošnjačkim dijelom Bosne i Hercegovine. Miljenik je Alčeksandra Vučića, a javnost u Bosni i Hercegovini ga definitivno ne može smisliti golim očima. 

Čovjek koji se cijeli svoj život kune u srpstvo, i koji je uvijek u jako velikim duelima sa ostalim vjerama i strankama koje nemaju srpski predznak. Nedavno je došao u centar medijskog skandala kada je poklonio vrijednu ikonu jednom ukrajinskom političaru. Što je najgore, tu ikonu su rusi ukrali od ukrajinaca, tako da je skandal bio puno veći. 

Ono što javnost ne zna u regiji je njegov privatni život, koji on itekako dobro krije. Njegov sin Igor je predsjednik KK Igokea, a ćerku Goricu skoro da niko i ne zna. Ona radi u predsjedništvu Republike Srpske, a prije toga je obnašala direktorsku poziciju na Radio Igokea, ali ju je otac povukao sa te funkcije.