Veze i brakovi su zaista rizični jer zahtijevaju mnogo povjerenja i kompromisa, a čak ni tad ne znači da će biti uspješni. Mnogo ljudi jedva podnese prevaru, ali oni koji su malo više samosvjesni i samokritični su sposobni da tome pristupe iz nekog drugog ugla koji je malo racionalniji i time ispadnu korektni i prema partneru/ici koji/a ih vara i prema sebi na kraju krajeva.

Jedan mladić je na Redditu podijelio svoju priču koja ga je naučila da brak nije za svakoga i da treba dobro poznavati partnera/icu prije formiranja ovako ozbiljne zajednice. Kaže da je svoju sada bivšu suprugu upoznao tokom pandemije kada je sve bilo neizvjesno pa su upali u nepromišljenu 6-mjesečnu vezu i brzo poletili da se vjenčaju. Kaže da je primjetio da ima vatrenu osobnost ali da nije bio svjestan koliko je zaista nestabilna – sama činjenica da su se upoznali u parku kad su izveli pse u šetnju i posvađali se pri prvom susretu je trebao biti indikator da ta veza nema neku budućnost.

Naime, na dan vjenčanja, ovaj mladić je izašao da zapali cigaru i primjetio da se njegova mlada ljubi s konobarom iza žbuna. Međutim, nije uopšte agresivno reagovao nego je to na zdrav način sve okončao i poštedio goste i mladu sramote.

Nakon što je ceremonija vjenčanja prošla kroz sve uobičajene tradicije, nakon serviranja torte, mladoženja je ustao da da govor u kojem se zahvalio svima a zatim i izvinuo jer je odlučio da se razvede nakon što je shvatio da njegova supruga i on nisu jedno za drugo. Zahvalio se i konobaru što mu je omogućio da na vrijeme spozna da su mogli on i njegova nova supruga napraviti veliku grešku.