U novom članku vam donosimo nešto vrlo zanimljivo iz Sarajeva glavnog grada Bosne i Hercegovine. Naime, radi se o jednom ratnom hostelu u Sarajevu kao „prenoćištu koje posjeduje rat“ i ono predstavlja mladića koji je došao na tu ideju da osnuje taj hostel.

 

„Zovem se Zero One. To je bilo kodirano ime moga oca u ratu, kada je koristio radio-vezu. Nazvao sam sebe tako-njemu u čast“. Zoro One ima 25 godina i njegovo pravo ime je Arijan Kurbašić. Godinama posle rata BiH se bori sa nezaposlenošću. Tako je Arijan odlučio da vodi turističke grupe kroz Sarajevo i ustanocio da postoji veliki interse za rat. Zbog toga se odlučio da napravi hostel gdje bi ljudi mogli osjetit šta je rat. Zvukove rata Arijan je kopirao sa interneta te u svoj hostel unjeo pravu euforiju rata, rupe od metaka po zidu.. sve je rekostuirao po sjećanju njegovih roditelja. To je hostel u kojem zaista možete osjetit rat.

Njegov hostel su posjetili Srbi i Hrvati a naziv hostela je „War hostel“ koji možete pogledati na fotografijama koje se nalaze ispod teksta.