Kada je ljeto , i topliji dani , vaše tijelo pokazuje potrebu za više pažnje , odnosno želi više tečnosti. Ako obratite pažnju na hranu koju jedete i svoj životni stil te na taj način pružite svom imunološkom sustavu potrebno oružje , vaše tijelo će postati zatvorena zona za patogene čestice.

Kada vam je imuitet oslabljen , to vas čini osjetljivijim nego inače , na svaku vrstu bolesti. Neki od uobičajenih simptoma oslabljenog imuniteta je svakako umor , česte infekcije , upale , alergijske reakcije , sporo zacjeljivanje rana , kronični proljev. Sve je to uzrokovano gljivičnom infekcijom.

Dugogodišnja istraživanja poizvela su dokaze o prehrambenim faktorima , koji jačaju imunitet. To je prije svega hrana bogata bjelančevinama i dobrim mastima , kao i hrana bogata  proteinima , odnosno cjeloviti proteini , kao oni koji se nalaze u jajima, ribi , plodovima mora i mesu i mliječnim proizvodima. U prvom redu kada je u pitanju vitamin C su paprika , agrumi poput grejpa , naranče , limu , kiseli kupus i brokula.