U nastavku današnjeg članka dotaći ćemo se onih prodavaca , koji su , moglo bi se reći , oduvek jako zastupljeni kod nas , te kada ne možete nešto da pronađete , uvek se svi uputite kod kineza. Međutim , u zadnjem period neki bi rekli kao da se povlače ,pa su nekako manje zastupljeni nego što su bili.

Verujemo da se sećate kraja 90-tih godina kada su kinezi , moglo bi se reći, napravili pravu malu invaziju na Balkanu , te ste na svakom ćošku grada mogli da pronađete jednu kinesku radnju. Posedovali su i velike radnje , tržne centre, a ono što je javnost privlačilo je primamljiva cena.Za par eura ste bukvalno mogli da kupite majcu , patike , sat ili nešto drugo. Međutim ispostavilo je se da ” koliko para toliko muzike ” igra ulogu kada je u pitanju nihova roba. Majca se podere , patika pukne , a miris koji poseduje svaka kineska radnja je nešto što je oduvek stvaralo sumnju kod kupaca. Međutim , danas ih je nešto manje u poređenju sa nekim prošlim periodom , a kao što ste mogli da zaključite po naslovu , danas vam prenosimo jednu zanimljivu priču.

Sledeća priča se desila u Birmingemu gde je Mirk Chahil kupio crne čarape, a kada je došao kući u njima je pre samog pranja pronašao i malo pisance ispisano rukom ali na kineskom jeziku. Kada su mu preveli u njemu je pisalo da je u pitanju zatvorenik koji ima 38 godina, i da je neprvedno u zatvoru. Kada je Mirk otišao do radnje, oni su se nasmejali i rekli da je to veliki trend u Kini, to jeste igra koju igraju svi, samo ne zna kako je ta poruka došla u čarapu.