U nstavku današnjeg članka pažnju ćemo posvetiti Korneliju Kovaču , lideru napopularnije grupe početkom sedamdesetih godina Korni grupe, a zatim je postao hitmejker koji je zaslužan za početak karijere Zdravka Čolića Čole. Producirao je Riblju Čorbu, Bajagu, a pred sami koncert čuvenog benga je pričao za Nedeljnik o hitovima, muzici, karijeri, Jugoslaviji, kao i o ratu.

Poznato je da je grupa Kortni , 1974 godine učestvovala na takmičenju za pesmu Evrovizije u Brajtonu , i to sa pesmom Moja generacija , ali je te goine pobedila grupa ABBA. Nakon evrovizije su se provlačili navodi da grupa Kortni treba da krene na Američku turneju Pink Flojda , kao gost. Naime, u Londonu je Zlatka Pejakovića pozvao slavni endru lojd Veber da igra u britanskoj verziji predstave Isus Hrist superstar, pa se na kraju toga Korni grupa raspala.Također je imao i veliku ulogu kada je u pitanju jugoslovenska muzika. Radio je i za Zlatka Pejakovića , te mu je komponovao čuveu himnu Partizan. Na vrhuncu svoje slave , napustio je sve i reselio se u London, tek nakon nekoliko godina je odlučio da se vrati. Naime , kako je poznato on je otkrio i zbog čega je se raspaa grupa Korni.

“Razišli smo se, ali ne zbog Evrovizije kako su neki navodili, nego zbog ploče koju smo snimili u Milanu, a koja nije imala svetsku promociju kako nam je bilo obećano”, ispričao je on, pa je otrkio da li se te godine kada su učestvovali umešala i politika. Austrijski izveštač je tada rekao kako pesma koja je na Evroviziji grupe Korni, pesma Moja generacija ima i politički kontekst. U pesmi se spominje 1942 godine a to su bile gluposti jer je njemu četrdeset druga bila godina od koje mu je počeo život.