Poznati srpski glumac Nebojša Glogovac preminuo je 2018. godine, a gubitak ovog poznatog glumca osjetili su svi – od obitelji do brojnih obožavatelja i njegovih kolega sa kojima je blisko sarađivao. Sve to je teško podnijela i Nebojšina prva supruga Mina, koja je bila i prva velika ljubav našeg pokojnog glumca. Glumac je uvijek pokušavao da sačuva svoju privatnost i kada je preminuo bio je u braku sa Milicom sa kojom je dobio kćerku Sunčicu. a prije toga je bio u braku sa Minom. Kum mu je bio njegov kolega glumac Vojin Ćetković, a Vojin je bio tu za Nebojšu i u njegovim najtežim trenucima u životu kada je bolest uzela maha. Nebojša i Mina su u braku dobili dva sina, Gavrila, koji je rođen 1999. godine, i Miloš, rođen 2001. godine.

Mlađi sin je krenuo očevim stopama, te je upisao Akedemiju smjer filmska i pozorišna režija, a kako je mina otkrila, nakon 18 godina braka, emocije između nje i Nebojše su bile nestale, te su se odlučili razići, ali su ostali u prijateljskim odnosima, te su veoma često bili u kontaktu. Mina Glogovac rođena je u Beogradu 1970. godine. Diplomirala je na Fakultetu primijenjenih umjetnosti, odsjek primijenjeno slikarstvo, a također je i magistrirala.

Nakon toga se dvije godine stručno usavršavala u Firenci, a kao supruga Nebojše Glogovca nije voljela da se eksponira u javnosti, a danas radi kao docent na fakultetu. Imala je i nekoliko samostalnih izložbi svojih djela, a ujedno je i autor 18 stručnih samostalnih projekata enterijera i eksterijera značajnih objekata u Srbiji i inostranstvu.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here