Ljudi koji se bave poljoprivredom i stočarstvom je sve manje a i oni koji se još uvijek trude da održe ove poslove u životu spopadaju razne nevolje. Tako su u domaćinstvo braće Veljović koji žive u selu Gračanica pored Priboja u tor sa ovcama upali psi lutalice koji su im zaklali skoro 20 ovaca od njih ukupno 40 koliko imaju.

Kako kažu Miodrag i Milutin oni su čuli u toku noći lavež pasa i odmah su otišli do tora da vide šta se dešava a tamo ih je dočekao prizor kao iz horor filmova. Iako se skoro cijeli svoj život bave stočarstvom nikada im se nije desio ovakav pokolj. Deset ovaca je preklano, sedam je ranjeno tri su nestale a za još pet njih je pitanje da li će preživjeti.

Braća su odmah pozvala i veterinara ali  ipoliciju koja je nakon šot je obavila uviđaj zaključila da su ovce pobili psi lutalice, dok je veterinar pokušao da pomogne ranjenim životinjama. Međuitm njih je bilo jako malo a prema nalogu vetreinara sedam ovaca koje su imale ozbiljne rane i povrede su uspavane jer im nije bilo pomoći. Ono što je još veća muka je što je većina ovaca bila ojagnjena i braća su očekivala ovih dana da će dobiti jagnjad koju bi mogli prodati jer im je novac prijeko potreban pošto rade izolaciju na kući i fasadu.

Da bi nadoknadili bar dio štete braća će tražiti pomoć i od lokalne zajednice a nadaju se pomoći od opštine jer je i prije izlazila u susret ljudima u ovakvim situacijama. Miodrag kaže da on ima posao i kakvu takvu platu ali da njegov brat nema nikakvih drugih prihoda osim ovog kojeg su imali od ovaca. Inače problem sa psima lutalicama je u ovom kraju sve veći a o tome svjedoče svi mještani.