Aleksandra Milića Milija u posljednje vrijeme možemo gledati kao člana žirija u najpopularnijem muzičkom takmičenju u regiji Zvezdama Granda ali je on na muzičkoj sceni prisutan već decenijama i iako je u jednom periodu bio jako popularan o njegovom privatnom životu se jako malo zna.

U intervjuu koji je dao za Kurir on je otkrio sve o svojoj prošlosti i kada pročitate šta je sve preživio i vi ćete zaključiti da bi se po njegovom životu mogao snimiti i film. Mili je rođen 1969. godine u Osijeku i kako kaže imao je bezbrižno i normalno djetinjstvo. Njegovi roditelji us bratu i njemu uvijek davali neke obaveze a od njih su tražili da budu odlični učenici i da se bave sportom.

O Osijeku kao gradu ima najljepša sjećanja i kaže da je i dan danas ušuškan njegovim zelenilom. Upravo u ovom gradu se i počeo baviti muzikom i pisanjem poezije. On je ponosan na činjenicu da je još uvijek u kontaktu sa svojim drugarima iz škole i što njihovo prijateljstvo traje preko 40 godina.

Mili je odrastao u doktroskoj porodici i imali su dobar život, stan u centru Osijeka od 400 kvadrata a samo njegova soba je imala 60. Taj stan je u doba Kraljevine Jugoslavije bio banka i zato je i bio tako veliki i prostran. Progovorio je Mili i o svojoj prvoj ljubavi, djevojci iz Slavonske Požege koja je bila kćerka tatinog radnog kolege i zvala se Radmila a on je tada bio u četvrtom razredu osnovne škole. Ostatak teksta možete pročitati ovdje.