”Ja sam Sandra, imam 44 godine i trenutno živim u Salcmundeu i tražim svog oca kog nisam nikada vidjela. Sredinom sedamdesetih došao je u grad moje majke kao gastarbajter, gdje je radio najviše godinu dana, a prije toga je bio majstor u svojoj zemlji – Jugoslaviji. To je sve što znam” – otkrila je Sandra pred kamerama jedne njemačke televizije za emisiju autorke Julije Lajših. Ta emisija, koja se zove”Bite melde dih”, na zahtjeve gledala ca se bavi potragom za njihovim davno izgubljenim članovima porodice ili za prijateljima, pa je tako i Sandra prošle godine odlučila da potraži Julijinu pomoć, te da tako pokuša da nađe svoga oca.

Otkrila je kako je svoju majku stalno pitala ko je njen otac i gdje se nalazi, ali da ona nije znala ili je odbijala da joj kaže istinu: ” Nije mi otkrivala ni da li je to bila velika ljubav ili nije i koliko je trajala. Tražila sam i slike, ali nikada nisam dobila informacije koje sam tražila, a o njemu nisam uspjela da pronađem nikakav podatak. Samo želim da znam ko mi je otac” – kaže Sandra. Na početku potrage, po imenu i prezimenu, te mjestu rođenja Sandrinog oca, Julija je otkrila jednu staru adresu u Beogradu, te je poslala svoju saradnicu u Srbiju, da bi pokušale da otkriju istinu. Njena saradnica Jasmin je stigavši u Beograd, prvo pokucala na vrata Skupštine, a odatle su je uputili na Gradsku upravu:

” Čovjek sa kojim sam razgovarala, rekao mi je da je 2011. godine čovjek po imenu Dragomir Stojisavljević preminuo i da je sahranjen na beogradskom groblju. Nažalost, bojim se da je riječ o Sandrinom ocu” – rekla je Jasmin u kameru i uputila se na groblje, gdje se uvjerila u tužne vijesti.

Ostatak pročitajte OVDJE

 

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here