U bivšoj državi se puno pažnje i novaca posvećivalo sportu i kulturi pa nije ni čudo što su naši sportisti ali i umjetnici postizali značajne rezultate na svjetskom nivou iako smo i tada bili mala zemlja u poređenju sa ostalima.

U tom periodu je nastao veliki broj kvalitetnih filmova i serija u kojima su se istakli neki talentovani glumci i glumice a jedan od njih je svakako Miki Manojlović koji je ostvario veliki broj uloga a neke od najzapaženijih su bile u filmu Variola vera, Undergraund, Mi nismo anđeli a u posljednje vrijeme i mlađe generacije su imale priliku da ga upoznaju kroz film Južni vetar – ubrzanje u kojem je zamijenio Dragana Bjelogrlića.

Ono što je manje poznato je da on i drugi velikan srpskog glumišta Aleksandar Berček koji također glumi u nastavku filma Južni vetar nisu razgovarali preko 15 godina a da su se prilikom snimanja ovog filma pomirili. To je potvrdio za srpski medij Informer i reditelj filma Miloš Avramović koji je rekao kako su njih dvojica trebali da snime jednu zajedničku scenu koja se odvija u hotelskoj sobi a da on tada nije bio ni svjestan da njih dvojica ne razgovaraju.

Onda je neko začuđeno rekao kako njih dvojica nešto pričaju i da su se malo odmakli od ostatka ekipe dok se pripremao set pa su svi pretpostavili da su izgladili odnose. I sam Miki je za medije priznao da su on i Berček bili u svađi ali nije želio da kaže šta je bio razlog tome ali je rekao da se radilo o dubokim ljudskim razlozima i da su ih obojica dobro razumjeli.