Naime , kako saznajemo Republički hidrometerološki zavod Srbije je izdar rano jutros najavu da će se u pojedinim delovima Srbije dogoditi kratkotrajna kiša. – Naredna dva sata na području Vojvodine, donjeg Podunavlja, Braničevskog okruga i Negotinske Кrajine pomenljivo oblačno, ponegde kratkotrajna kiša ili pljusak sa grmljavinom – navodi se u najavi RHMZ.

Kako saznajemo da je objavljeno da nakon najavve o kraćoj kiši , stavljen je i na snagu žuti meteoalarm , te seističe da današnji dan donosi prodor hladnog vremena i zahlađenje koje će da bude na snazi do petka. Za vikend nam najavljuju da će biti za nijansu toplije , ali da nas posle 2. maja očekuje period kada će vremenska prognoza biti jako nestabilna . – Posle 5. maja moguće je novo zahlađenje. Trenutno signala za jače otopljenje nema do polovine maja – kaže Čubrilo:

– Danas će se preko regiona premeštait hladan front visinskog ciklona koji će se preko Austrije i Mađarske premeštati dalje na istok. Ispred fronta biće pojave predfrontalnih nestabilnosti, a u zoni samog fronta uz frontalne nestabilnosti, ponegde može biti i jačih grmljavinskih pljuskova uz pojavu tuče/grada, obilne kiše i prolazno olujnog severozapadnog vetra koji uz jače nevreme na kratko može imati udare i oko 20m/s. Nije moguće predvideti gde će se tačno jake nestabilnosti pokrenuti, ali obzirm na očekivan vremenski okvir pristizanja hladnog fronta najnestabilniju atmosferu treba očekivati nad istokom Hrvatske, severoistokom i severom BiH, zapadom Srbije, velikom delom Vojvodine kao i središnje Šumadije, dok bi posle podne sa napredovanjem fronta dalje na isotk jakih nestabilnosti moglo biti i nad južnom i istočnom Srbijom. Ostatak teksta pročitajte ovde.