Svaki dan, zahvaljujući naprednoj tehnologiji i društvenim mrežama, možemo saznati za razne zanimljivosti i informacije koje dolaze čak iz cijelog svijeta. Ovaj put za Vas smo pripremili jednu doista zanimljivu ljubavnu priču vezano za jednu pjevačicu sa domaće muzičke scene. Naime, riječ je o Merimi Njegomir koja je preminula u 69. godini života.

Nakon njene smrti, ostali su brojni hitovi, i njena porodica koja broji čak četvero djece i njihova djeca kojih ima puno. Merima je uvijek nastojala da svoju karijeru izgradi na osnovu talenta za pjevanje i na osnovu muzike, tako da je uvijek pokušavala svim snagama da se odupire aferama, svađama i spletkama koje se često mogu vidjeti na estradi. Isto tako, nastojala je kao i mnoge njene kolege i kolegice, da odvoji privatni i poslovni život, te da svoju privatnost zadrži samo za sebe.

Za Merimu je u javnosti poznato da se udala 1979. godine za momka koji se zvao Milan Njegomir. Njih dvoje upoznali su se kada je Merima imala samo 21 godinu. Bili su pet godina u emotivnoj vezi, pa su tek onda stupili u brak. Mnoge je iznenadila ova veza i brak, s obzirom da je on od nje stariji 21 godinu. Mnogi su komentarisali to negativno i bili su protiv te veze, ali njihova ljubav je ipak na kraju uspjela pobijediti.

Merima i Milan su svoj brak krunisali sa četvero djece, odnosno tri kćerke Milica, Jelena i Ljubica i sin Marko. Pjevačica se od Milana razvela 1995. gdje je dobila skrbništvo nad djecom. U pet godina rodila je četvero djece i uspjela je snimiti četiri albuma kako bi prehranila porodicu.