Doktor Branislav Nestorović je doktor koji je jako puno do sada uradio za cijelu Srbiju u najtežim trenutcima, ka da je krenula cijela ova pomama sa koroa virusom. On je preuzeo vruču palicu, i to zajedno sa doktoricom Darijom Kisić Tepalčević i Predragom Konom, i oni su sačinjavali krizni štab koji je vukao jako teške poteze u prošloj godini kada je u pitanju covid 19. 

Sve to ima svoju posebnu težinu, jer je tada virus bio jako neuispitan teritorij, koji je još bio nepoznat cijelom svijetu, i trebalo je donositi prave odluke, u jako teškim vremenima. Sve to su radili pod komandnom palicom predsjednika Srbije Aleksandra Vučića, i premijerke Srbije Ane Brnabić. On je uvijek iskakao iz kolosijeka, jer je ponekad imao jako kontroverzne izjave, koje su izazivale nedoumicu kod građana Srbije. 

Posljednjih par mjeseci uživa u penziji i zazluženom miru u svom rodnom Obrenovcu, a najviše vremena provodi na svojoj vikendici gdje voli da kosi travu i da odmara mozak kako on to zna najbolje da kaže. Međutim, iako više nije pred mikrofonima kriznog štaba, on je i dalje jako radfo viđen gost, te za njime vlada prava pomama kada su u pitanju mediji u Srbiji. 

U svome posljednjem gostovanju na Happy-TV-u, dotakao se malo i žena o kojima je govorio na jako puno načina. Rekao je za njih da moraju imati nešto posebno, i da ne smiju da smarajau i da dosađuju muškarcu. Rekao je također da moraju biti malo i blesave, ali opet ne toliko previše. Kada upoznaš pravu, onda je to to, srce će vam rećio pravi put.