Prema pisanju Informera a na osnovu izjave glavnog meteorologa u Srbiji u nedelju nas u glavnom gradu očekuje snijeg koji bi mogao dobro zabijeliti ceste. Prvi snijeg ove godine se u Srbiji pojavio u utorak ali se on zadržao samo na planinama i trenutno ga je najviše na Kopaoniku gdje je njegova visina skoro pola metra a zatim na Zlatiboru i Tari na kojima je visina sniježnog pokrivača oko 25 centimetara.

Međutim u narednim danima će se ova količina znatno povećati i već u nedelju se očekuje da u glavnom gradu padne oko 15 centimetara snijega. Jugoslav Niklić navodi da je do prvog snijega koji smo imali u protekloj sedmici doško zbog hladnog zraka koji je strujao iznad našeg područja a nakon njega je došao jedan interval sa sunčanim danima ali nas je opet stiglo novo naoblačenje.

U petak se prema prognozama očekuje oblačno vrijeme sa mogućom kišom u pojedinim predjelima a isto će biti i tokom subote dok će se temperature kretati iznad nule a najviše će biti oko osam stepeni. Do zahlađenja će doći drugog dana vikeenda u nedelju kada će maksimalna temperatura biti jedan stepen u toku dana, a snijeg će padati cijelo vrijeme.

Snježni pokrivač će se zadržati i tokom sljedeće sedmice zbog hladnog vremena a biće i novih padavina. Iz AMMS upozoravaju na mokre kolovoze ali i smanjenu vidljivost zbog magle dok je na pojedinim dionicama puteva primjetna i poledica. Sve u svemu izgleda da nam stiže prava zima pa se zato pripremite za čišćenje snijega sa ulica i prilaza.