Marko Kon je samo za deset mjeseci skinuo 40 kilograma, a iz ishrane nije izbacio niti jednu namirnicu.

Poznati muzičar kaže da je njegova tajna u tome što pojede samo trećinu svoje porcije.

– Od mjeseca avgusta prošle godine držim dijetu koja se zasniva na tome da se ne odričem nijedne vrste hrane, ali jedem daleko manje. Svako jelo sam smanjio za dvije trećine i tako na taj način sam počeo da gubim kilograme. Ovaj način mršavljenja najviše mi odgovara jer se ne odričem nijednog slatkiša, niti mesa ili nekog tijesta – priča Kon.

On objašnjava da mu u početku nije bilo ni malo lako, zato što je organizam trebalo navići na dosta manju količinu hrane.

– Prvih mjesec dana bilo mi je užasno, doslovno sam se tresao od gladi. Kada je prošao taj period privikavanja, sve je bilo dosta lakše. Tako sam sa 156 kilograma došao na 116. Na primjer, kada jedem brzu hranu naručim jedan hamburger i pojedem samo polovinu njega – kaže Kon i dodaje da ima posebna caka i u žvakanju hrane.

– Važno je žvakati i to što sporije. Tako sam nedavno u jednoj kafani naručio pet ćevapa, žvakao sam ih dvadeset minuta i pojeo sam ukupno tri.

Za doručak obično pojedem parče tonus hljeba, preko kojeg namažem pesto sos, stavim i jedan komad sira i malo paradajza. Ručak su mi pirinčane nudle sa povrćem, a za večeru pojedem ono što moja supruga Milica spremi, recimo svinjetinu u kiselo- slatkom sosu. Marko kaže da mu ova neobična dijeta ponekad napravi problem u nekom restoranu. Naručim neki obrok, pojedem samo trećinu, a ostalo sve ostavim. Kada konobar dođe da naplati i vidi da mi je tanjir skoro pun hrane, začudi se i pita me da li je sve bilo u redu, jer pomisle da mi se hrana nije dopala. Kažem im da je sve u redu, da nije do njih, nego do moje dijete i ništa više – objašnjava Kon.