Jučer je na Novom Beogradu sahranjen poznati pjevač narodne muzike Marinko Rokvić koji je preminuo u prošlu subotu od posljedica teške bolesti pankreasa. Ova vijest je iznenadila i rastužila sve njegove fanove kao i kolege sa estrade koji su se od njega opraštali putem društvenih mreža i koji su došli i na sahranu.

Potresne slike su obišle cijeli region a posebno je emotivna scena bila kada njegovi sinovi pjevaju oproštajnu pjesmu od svog oca. Ipak mnogi su primjetili da Marinkov vanbračni sin Dario koji živi u Americi nije došao na sahranu ocu i pitali su se koji je razlog.

Neki pretpostavljaju da nije imao dovoljno vremena da organizuje put iz ove daleke zemlje da bi stigao na vrijeme posebno što su sada u vrijeme pandemije korona virusa zbog epidemioloških mjera sva putovanja otežana. Dario je na dan kada se saznalo da je Marinko preminuo na društvenoj mreži Instagram napisao dirljivu poruku i oprostio se od svog oca. Ona je glasila:”Teška srca govorim zbogom legendi. Počivaj u miru, tata. Volim te. Pazi na nas dok se ne sretnemo ponovo.”

Dario se oglasio ponovo putem društvenih mreža baš u vrijeme dok je Marinku držano opelo i samo je objavio sliku Marinka Rokvića iz mlađih dana. Na sahrani je inače kako smo već pomenuli bio veliki broj poštovalaca i prijatelja pokojnog pjevača a došao je i predsjednik Srbije Aleksandar Vučić u društvu bivšeg ministra odbrane i donio je veliki vijenac sa bijelim gerberima, bijelim ružama i ljiljanima što su mediji ispratili i objavili odmah. Šta vi mislite o ovome?