Marija Šerifović je u svakom slučaju jedna od najpopularnijih pop pjevačica u cijeloj našoj regiji, a prije nekoliko sedmica je dobila čitav niz pozitivnih komentara i kritika na svoju novu pjesmu ”Dobar dan”, koju je napisala Leontina, a koja govori o teškom i brutalnom vremenu u kojem živimo, a koju je Marija otpjevala savršeno. Kada je njena porodica u pitanju, znase da je Marija veoma vezana za svoju majku Vericu, koja je isto tako nekada bila veoma poznata pjevačica narodne muzike. Verica je nakon razvoda od Marijinog oca imala još jedan brak, a to se desilo nakon dugogodišnjeg zabavljanja sa Miodragom Mićom Nikolićem za kojeg se udala na veliki vjerski praznik Svetog Iliju u manastiru Vavedenje a nakon toga su sudbonosno da rekli i pred matičarem.

Koliko je Verica bila zaljubljena tada i koliko je vjerovala u taj brak dokaz je i da je uzela muževljevo prezime, iako se sa svojim prezimenom Šerifović bila proslavila na estradi. Mladenci su tada bili napravili i veliku svadbu, u restoranu Jezero, atu su bili i neki pripadnici sa estrade, kao na primjer: Seka Aleksić, Cune Gojković, Džej, Zorica Bruncklik i njen muž Kemiš, Goca Božinovska, Keba i mnogi drugi.

Kasnije je Verica otkrila kako je upravo njena kćerka Marija bila najzaslužnija što je nosila vjenčanicu na svadbi, mada joj to nije bila namjera. Pošto je i njen novi muž bio muzičar, nakon vjenčanja su otišli umjesto na medeni mjesec, na zakazani nastup. I mada je ovaj brak trajao samo tri godine, Verica i njen bivši su ostali u dobrim odnosima, a Nikolić je preminuo 2017. godine.

 

 

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here