I dok se regija nije još uvijek oprostila od poznatog pjevača narodne muzike Marinka Rokvića koji je preminuo u subotu nakon borbe sa teškom bolešću stigla je još jedna tužna vijest koja se tiče estrade. Naime srpski mediji su objavili i da je Marinkova kolegica Merima Njegomir također teško bolesna što je ona kratko i potvrdila novinarima.

Ova legendarna pjevačica je uvijek bila raspoložena, pozitivna i nasmijana i malo ko je znao da je imala teško djetinjstvo o kojem gotovo nikada nije željela da govori. Kada je Merima imala samo 14 godina njeni roditelji su se razveli i majka je otišla iz njihovog doma i povela mlađu kćerku dok je Merimu ostavila da živi sa ocem i mlađim bratom.

Ona je u to vrijeme već znala da želi da bude pjevačica ali je otac bio izričito protiv toga i tražio je od nje da završi neki zanat i zaposli se da bi pomogla u izdržavanju porodice. Bez obzira na njegov stav Merima je kada je napunila 18 godina u jednom restoranu počela da pjeva a kada su muzičari pitali njenog oca dva mjeseca poslije da joj dozvoli da nastupa on je i dalje bio kategoričan u odbijanju jer je smatrao da će time ona osramotiti porodicu.

Ona tada nije poslušala oca i prihvatila je ponudu koju su joj dali i nije pogriješila jer je ubrzo postala poznata i omiljena svim ljubiteljima narodne muzike.Kako se saznaje Merima ima teži oblik zloćudne bolesti i već mjesec dana uopšte ne ustaje iz kreveta a njena porodica je uz nju i daje joj podršku.