Zbog realne opasnosti od odgovora mafije na udar države, bezbjednost predsjednika Srbije Aleksandra Vučića i državnih funkcionera podignuta je na najviši mogući nivo.

Hapšenjem članova tzv. novog zemunskog klana, pod vođstvom Veljka Belivuka, država je zadala težak udarac mafiji koja je pripremila nešto kao 12. marta 2003. godine, kad je ispred zgrade Vlade iz snajpera ubijen Zoran Đinđić. Bez obriza na prijetnje mafije, predsjednik Vučić poručuje da ga ne mogu uplaštiti te da će se hapšenje nastaviti širom države Srbije.

Mešu 19 uhapšenih nalaze se i vođe navijača PArtizana koji se sumnjiče za ubustva, otmice, trgovinu i promet dr oga i otmice. Ali, ova grupa je pripremala nešto mnogo gore. Oni su bili spremni da pokažu da su jači od države tako što će ugroziti bezbjednost Vučića i svih drugih funkcionera. Tako su pripadnici ove huliganske grupe preko skrivenih naloga na društvenoj mreži Instagram, ali i transparenata na tribinama, slali prijeteće poruke policiji i predstavnici države.

Sve je ukazivalo na to da su spremni da vrše atentate na državne funkcionere i policijske službenike koji su im bili za petama, ali na svu sreću taj scenario je izbjegnut na vrijeme.

– To, međutim, ne znači da će se sva mafija smiriti. Oni su targetirali Vučića kao nekog ko je odgovoran za sve što im se dešava i tražiće način da mu se osvete. Državni organi pažljivo motre na svaki njihov potez i reagovaće na vrijeme u to nema sumnje – poručuju. „Hoćete da vam pričam o snajperistima i ko im je sve bio meta tada?” – upitao je Vučić komentarišući hapšenje Belivukove ekipe.

Nastavak teksta možete pročitati na linku OVDJE.