Kada je reč o Blkanu , to je definitivno mesto gde su stan ovnici vekovima dosta sujevjerni , pa tako postoji dostga različitih običaja kojima se brojni naraštaji priklanjaju , a oni se uistinu razlikuju samo d regije kojoj pripadaju , kao i od nacionalnosti. Naime , samo je Azija i Indija jača po tom pitanju , a na primer kada bi se u Ameerici za nekim posuli lonče vode kada krene na neki bitan razgovor ili ispit , pomislili bi da ste totlno poludeli , kao i da ga npadate.

Međutim , to kod nas svakako znači na neki čudan način pokazivanje sreće , te da vas uspeh prati u svakom koraku . Također vezivanje crvenog konca kada se bebarodi trebalo bi da dete čuva od uroka i zlih jezka. Također još jedna legenda koja diskirminira jednu životinuju jeste da ako vam crna maka pređe preko puta nešto će vam se loše dogoditi . Zato neki se zaustave da neko drugi prvi pokupi tu ” nesreću ” , pa onda prođu ili jednostavno tri puta pljunu preko puta.

Međutim , sa druge strane , a tiče se Islama , mačke su najčišće životinje ,te su definitivno jako poželjne za kuću , jer će bvoditi računa o zlim duhovima kao i voditi brigu o miševima ukoliko živite na selu. Zato vam mi donosimo zaninmljivosti , a koje se tiču saznanja šta se desi kada vas mačka prati u stopu. Naimee , kako sznajemo , velika je verovatnoća d vam preti neka nesreća , a koju može samo mačka da vidi , pa nije dobro da je terate od sebe , jer može vam u trenutku spasiti život. Međutim , sa druge strane ukoliko ide za vama i u wc onda je jednostavno samo znatiželjna.