Jedna baka uzela je zakon, odnosno fen za kosu, u svoje ruke i primoravala vozače koji prekorače dozvoljenu brzinu da uspore.

Pati Baumgartner iz Polsona u državi Montana živi u kraju kroz koji prolazi prometni lokalni put, u blizini kojeg se često igraju njeni unuci. Putem jako često, velikom brzinom, prolaze automobili, što je primoralo baku da uzme stvar u svoje ruke. Umesto da čeka da policija reaguje, odlučila je da izađe na ulicu s fenom za kosu, kako bi prevarila vozače da pomisle da je u pitanju radar. Baka je saopštila da vozači zaboravljaju da treba da uspore kroz naseljeno mesto. Mnogo je ljudi koji se žale da ne mogu ni da pješače ni da voze bicikle ovdje. Također dodaje da su mještani u kraju razgovarali o tome kako da uspore automobile. “Tako sam odlučila sam da sjednem u stolicu sa fenom u rukama” – rekla je Pati.

Iako još nije sigurna da li je i u kojoj mjeri trik upalio, uporna baka se neće skloniti sa pozicije iz koje “prijeti fenom”. Za baku s čudnim radarom, saznala je i lokalna policija koja je u njenoj namjeri ne ometa. Policajac Noa Pesola izjavio je kako nije zvanično, ali bi joj dao počasno zvanje saobraćajnog policajca. Ne zna kako bi mogao da joj pomogne, osim da joj da svoju kapu i značku, kako bi izgledala malo upečatljivije.