Nakon što vi budete pročitali ovaj današnji članak, onda smo i sigurni da ćete sljedeći put razmisliti kada budete htjeli baciti ljuske od bijelog luka. Svima nama je veoma dobro poznato da je bijeli luk veoma korisna namirnica za zdravlje, dok ipak dosta ljudi ne zna da su mnogo korisne i njegove ljuske, ali ako se iskoriste kako treba.

Što se tiče ljuski, one mogu da pomognu kod raznih stanja kože i mogu ublažiti bore, te jako djelovati i protiv alergija ili pojedinih zdravstvenih stanja. Sve što je potrebno da vi uradite jeste da skupite neku količinu ljuski bijelog luka, a bilo bi najbolje kada bi ih čuvali u nekoj staklenoj tegli i onda kada vi tu teglu napunite, možete da spremite napitak od njih.

Taj eliksir vi možete da pijete četiri puta dnevno mjesec dana i nakon toga tretmana bi trebali da vidite efekat koji će vas oduševiti. Sada ćemo vam i reći kako ćete sami da spremite vodu od ljuski bijelog luka.

Za taj eliksir je vama potrebna šaka ljuski, te je potrebno da stavite litar vode da proključa i nakon toga je potrebno da isključite vatru pa i da sačekate par minuta i ubacite unutra ljuske. Sve to možete ostaviti da odstoji nekih 6 do 8 sati da bi se ta voda skroz ohladila.

Ovaj napitak ne bi nikako trebali koristiti dok je on vruć, pa čak ni topao i potrebno je da on bude hladan. Četiri čaše dnevno ovoga napitka je potrebno da pijete i to da radite sljedećih mjesec dana, a vidjet ćete i sami koliko će vaša koža da postane ljepša i sjajnija, te će vam se i bore smanjiti.