Jovana Jeremić je u poslednjih godinu dana postala najpoznatija voditeljka u Srbiji i po tome je premašila i Jovanu Joksimović koja je bila prije nje daleko najpoznatija voditeljica uveliko zahvaljujući i tome što je supruga jednog od najpopularnijih pjevača u regiji Željka Joksimovića.

Ipak Jeremićka je uspjela da svojim ponašanjem i izjavama koje su često nailazile na osude većine posebno onog tradicionalnog dijela Srbije postane jako popularna čime se pokazalo da je istinita ona da je i loša reklama ipak reklama. Jovana nema problem da javno kaže ono što misli i puna je samopouzdanja a o njoj se počelo pisati u medijima nakon što je dala naprasno otkaz na Hepi televiziji na kojoj je pet godina vodila jutarnji program.

Iako je  sama odmah rekla da je to učinila jer je zbog posla zapostavljala svoju kćerkicu mediji su iznosili razne špekulacije o razlogu njenog odlaska sa Hepi televizije. Opet se u posljednje vrjeme špekuiše da je u njenom braku došlo do krize i da je na pomolu razvod a ona je ove priče podgrijala tako što je uklonila muževo prezime sa svojih profila na društvenim mrežama.

Nakon kraćeg odmora počela je da radi na televiziji Pink gdje također vodi jutarnji a posebnu pažnju privlači svojim stajlingom. Ipak prije neki dan je priredila još jedno iznenađenje kada je na svoj sto u studiju stavila bijeli luk što su primjetili svi gledaoci. Iako nije poznat razlog zbog kojeg je luk završio na njenom stolu u komentarima na društvenim mrežama se slažu da je vjerovatno imala dobar razlog za to.