Susrećemo se sa raznim pričama koje se tiču groblja i sahrana, a koje nisu nimalo uobičajene. Od tih da ljudi imaju jako čudne običaje kada je u pitanju pokop, dolazak na sahranu ili groblje do onih kada se dese neke neuobičajene stvari. Jedna do sada neviđena scena dolazi iz mjesta Pančevo iz Srbije. Radi se o tome da je na groblju trebala obaviti sahrana najnormalnije, međutim desio je veliki preokret o kojem bruji cijela Srbija ali i region.

Na sahranu je došla najuža porodica, zatim prijatelji, te poznanici.Došli su ne sluteći šta će im se desiti kada sahrana bude trebala biti obavljena. Mnogi ne vjeruju da se tako nešto može desiti, pogotovo na tako posebnim mjestima i situacijama, te ono što se taj dan desilo je bilo šokantno za sve prisutne i ožalošćenu porodicu. Radi se o tome da kada je došao trenutak da se sanduk spusti u raku, oa je bila iskopana veoma plitko,a svi prisutni su zaprepašteno i zgroženo posmatrali cijelu situaciju.

Oni su zatim morali čekati radnike da dođu i da iskopaju raku kako treba, jer kada je pijesak spušten na zemlju, virio je iznad zemlje 15 centimetara, što nikako nije nešto što se na sahranama dešava često. Jedan od prisutnih na sahrani, je izjavio da nešto slično nije doživio nikada u svom životu, a da je prisustvovao mnogim sahranama, te da je on šokiran onim što vidi. Na sahrani je vjerovatno opravdano vladala velika napetost, jer sahrana koja je bila zakazana za 15h je morala biti odgođena za 17h.