I u nastavku ovog članka malo se posvećujemo domaćim temama, a s obzirom da je konstantno oko nas crna hronika, loše vijesti, korona virus, mislimo da je pravi momenat da unesemo malo komedije i smijeha u naše živote.

Ne kaže se bez razloga Smijeh je najbolji lijek za sve generacije i za sve nacije. Dovoljno je samo da otvorimo određene Facebook ili Instagram grupe i da pogledamo samo koliko ima humora uvijek oko nas, kojeg ne možemo vidjeti, zbog toga što je Balkan uvijek u prednosti tuga i crnilo. Mi danas opet govoimo o nadgrobnim spomenicima u državi Srbiji, kojih uvijek ima dosta puno i koji su i više nego smiješni za sve.

Vjerujemo da znate za kolekcije nadgrobnih spomenika u ovoj zemlji, koje su se godinama kupile na internetu i samo su se slagale, a nekada nam stvarno nije ni jasno gdje je bio ljudski mozak kada je želio neke spomenike da im se dignu poslije smrti.

Dakle, danas vam donosimo jedan spomenik, gdje je izvjesna baba Zorka odlučila sve da prevari. Ona je tako imala na spomeniku godinu svog rođenje, a do nje je pisalo 19, pa onda da se upiše godina njene smrti.

Ali, baka Zorka je preživjela 2000. godinu i onda su joj samo dopisali 2003. godinu, gdinu kada je ona umrla. Ova slika je izašla na stranici Dnevna doza kladioničara, uz jedan duhovit komentar iz keca u dvojku.