Ako volite filmove i serije, sigurni smo da ste primjetili trend zadnjih nekoliko decenija da serije budu sve kvalitetnije i da sve epizode pričaju jednu kontinuiranu priču umjesto da svaka epizoda ima neku priču za sebe. Ovo je počelo 1990. godine sa američkom kultnom serijom “Twin Peaks” a danas se čini kao da većina serija prati ovaj isti šablon.

Bilo da gledate serije na Netflixu ili nekom drugom servisu, serije kao što su “Squid Game”, “Stranger Things”, “La casa de papel” i njima slične su oduševile cijeli svijet svojom kontinuiranom pričom, a na našim prostorima takvo nešto postoji u novoj seriji “Crna svadba”.

Sigurno ste čuli da je ova jeziva serija oduševila naše podneblje jer je priča intrigantna i sve djeluje novo i svježe, a uloge tumače i neka cijenjena imena naše kinematografije poput Slavka Štimca i Ljiljane Blagojević koja ima jako jezivu ulogu vlaške vračare babe Mikule koju redovno posjećuju u selu. Sva ova radnja se odvija nakon masovnog ubistva i ako želite da vidite o čemu se tačno radi, preporučujemo da pogledate ovu seriju. Glumica Ljiljana Blagojević je u prošlosti važila za jednu od najljepših na ovim prostorima a u kostimu babe Mikule izgleda poput jako jezivog demona ili utvare.

Kazala je da je jedna od onih glumica koje će prihvatiti ulogu samo ako je priča jako dobra i potrudila se da istraži što više o ritualima i običajima potrebnim za takvu ulogu, a smatra da su vremena takva da nije ni čudo da se ljudi okreću nekim spiritualnim aspektima života kako bi prebrodili ovu patnju. Šta vi mislite o ovome? Da li pratite seriju “Crna svadba”?