Kako je krenula pandemija korona virusa , možemo primjetiti da je sve više onih pacijenata koji su se izliječili od ovog virusa , a koji se ponovno javljaju ljekarima sa veoma ozbiljnim zdravstvenim problemima , a većina se žali na umor , bol u grudima i na nedostatak vazduha.

 

Prema dosadašnjim saznanjima , posljedice kororna virusa se osjećaju i šest mjeseci , nakon što se bolest preleži i na to stručnjaci posebno upozoravaju. Zbog toga ljekari apeluju da svako ko osjeti bilo kakve simptome , odmah zatraže liječničku pomoć. Ministar zdrvalja Vlade Srbije , Zlatibor Lončar je upozorio da takvi pacijenti ne mogu da budu smješteni u covid bolnice , da se nebi kojim slučajem ponovno zarazili.

„Sve više pacijenata koji su preležali koronu javljaju se sa problemima na plućima i srcu , i oni moraju da budu adekvatno zbrinuti , jer ne mogu da se upućuju u covid bolnice. Za njih se moraju obezbjedit odgovarajući kapaciteti. Moramo da ih zbrinemo u bolnicama i pogledamo zašto se javljaju komplikacije kod pacijenata koji su već preležali kovic.“ Rekao je Lončar.