Kompanija Lidl je uputila izvinjenje građanima zbog tehničke greške prilikom koje se u pojedinim pakovanjima umjesto mlijeka voda našla.

Kompanija Lidl je saopštila da je laboratorijskim analizama proizvođača na 42 uzroka proizvoda istog LOT broja, potvrđeno da nisu zabilježena neka odstupanja u kvalitetu proizvoda, nego da je došlo do tehničke greške prilikom pakovanja i da je riječ o vodi.

“Proizvod je u potpunosti bezbjedan i ne dovodi do nekog zdravstvenog rizika u slučaju konzumacije, a iz prodaje su povučene sve preostale količine ovog proizvoda”, ovako navode iz kompanije “Lidl”.

Ova kompanija napomije da u asortimanu, pod svojom robnom markom ima isključivo proizvode od dobavljača koji su sertifikovati po najvišim međunarodnim standardima kavaliteta i bezbjednosti.

“Zaista nam je žao što smo prouzrokovali neprijatnost i pozivamo sve potrošače koji su kupili ovaj proizvod i primjetili bilo kakav nedostatak da se jave našoj službi za potrošače ili direktno u prodavnicu, kako bismo bili u mogućnosti da zamjenimo taj proizvod ili nadoknadimo novčani iznos nastavljajući da njegujemo odnos povjerenja”, poručili su iz “Lidla”, prenosi RTS.

Video o dokazu možete pogledati OVDJE.

Dakle, ukoliko ste se i vi susreli sa ovim problemom, slobodno se obratite objektu Lidl u kojem ste i kupili mlijeko. Vrlo rado će vam napraviti zamjenu i toplo vam se izviniti za slučajni propust kako bi opravdali vaše povjerenje i održali prijateljske odnose.