Film Toma koji ruši sve rekorde gledanosti ne samo u Srbiji nego i u regiji je mnoge malo starije podsjetio na jedan davni period u bivšoj državi ali i na pjevače i pjevačice koji su zauvijek ostavili trag na našoj estradi.

Jedan od glavnih likova u filmu je pored legendarnog Tome Zdravkovića kojem je ovo ostvarenje i posvećeno, pripao tragično preminuloj Silvani Armenulić koja je bila na vrhuncu svoje karijere kada je izgubila život u strašnoj automobilskoj nesreći. U filmu se pojavljuju i ostale legende narodne muzike sa ovih prostora a jedna od njih je i Lepa Lukić koja je odmah nakon što je pogledala film uputila neke kritike i poručila Draganu Bjelogrliću da je trebao da razgovara sa njom i drugim pjevačima koji su bili akteri svjedoci tog vremena i koji su još uvijek živi.

Lepa je jednom prilikom gostujući u jednoj emisiji ispričala kako su ona i pokojna Silvana u to vrijeme bili preofesionalno veliki konkurenti ali su se privatno jako dobro slagale i bile su se dogovarale da naprave zajedničku turneju po cijeloj bivšoj Jugoslaviji ali je Silvanina smrt koja je došla iznenada to pokvarila.

Lepa je rekla da je Silvana dugo vremena pjevala u Skadarliji a da je postala popularna tek nakon što je snimila pjesmu Šta će mi život i tada joj je postala rivalka. Tada je pola Jugoslavije navijalo za Lepu a pola za Silvanu a njih dvije nije bilo briga za to nego su se dogovarale da zajedno nastupaju da bi zaradile novac.