Lepa Brena je definitivno jedna velika institucija, žena koja je napravila hiljadu stvari u svojoj jako dugoj karijeri, koja traje sigurno posljednjih 40 godina. Krenula je iz Brčkog, malenog mjesta u Bosni i Hercegovini, i sa samo 17 godina je dobila priliku u Slatkom Grehu. Došla je kao zamjena, i ostala do kraja života u ovoj grupi sa Saletom, te je ispisala istoriju Jugoslovenske muzike. 

U to doba, sve djevojčice su htjele da budu Lepa brena, definitivno nacionalni simbol, koji je punio dvorane, ne samo u Jugoslaviji, nego i u ostalim balkanskim zemljama poput Bugarske i Rumunije. Ona je postala brend, Brna na TV-u, radiju, TV reklamama, gdje god se okrenete samo možete da vidite lepu brenu. 

Nanjušili su to i filmski producenti, te su odlučili i da snime jednu komediju sa njom, koju su nazvali “Hajde da se volimo”, koliko je film bio gledan, pokazuje podatak da su odmah napravili scenario i za 1 i 2 dio, ovog jako gledanog filma, koji je porušio sve rekorde jugoslovenske kinematografije u to vrijeme. Međutim, u jednoj sceni koja je snimana u Mostaru., Lepa Brena je skočila sa legendarnog mosta, ali je tek nedavno otkriveno da nije ona to uradila. 

Naravno da su morali imati kaskadera, koji je uradio tu opasnu scenu umjesto nje sada već davne 1987 godine. Njegovo ime je jadranko Fink, koji je imao i jako dobru figuru u to vrijeme, i sa plavom perikom na glavi, bio je identičan kao i Lepa Brena. Pogledajte i sami kako je izgledao taj skok, i sjećate li se ove scene?