Ove subote, vjerujemo da kada ste otvorili svoje naloge na društvenim mrežama da je svaki drugi post bio vezan za legendarnog Đorđe Balaševića, koji je na žalost izgubio najveću bitku u svome životu, i to sa korona virusom. Preminuo je u 67 godini života, na infektivnoj klinici u Beogradu od osbostrane upale pluća, za njega nije bilo spasa. 

Došao je u bolnicu u jako lošem stanju, a kako je njegova supruga izjavila za srpske medije, on je kod kuće u Novom Sadu imao simptome korona virusa u posljednjih 10 dana, ali jednostavno nije htio da ide kod doktora, pa je tek na kraju na pritisak supruge i djece odlučio da ode u novosadsku bolnicu, gdje mu je utvrđena jako loša dijagnoza. Odmah je prebačen za Beograd, a cijela borba trajala je samo 3 dana. 

Kako uplakana Olivera navodi, u petak poslijepodne su se doktori čak 3 i po sata borili za njegov život ali i više nego bezuspješno, upala pluća je odmakla poprilično, i najveći problem je bio taj što nije došao na vrijeme kod doktora. Ćerka Beba je još uvijek u Beogradu i čeka da se uradi obdukcijski nalaz. 

Podsjećamo Đorđe Balašević je rođen 1953 godine, a njegova prva pjesma “U razdeljak te ljubim” je prodata 1978 godine u tada rekordnih 180.000 primjeraka. Ostatak njegove karijere je istorija, a još uvijek se ne zna kada će biti održaba sahrana.