Bijelo dugme je bez ikakve sumnje bilo najpolularnija rok grupa u bivšoj Jugoslaviji i iza njih je ostalo nebrojeno mnogo hitova koji su i dan danas slušani. Među njima su posebno poznate balade a jedna od najčešće slušanih je Selma, ne naginji se kroz prozor, koja je u stvari napisana po istinitom događaju i koja je posvećena u to vrijeme djevojci koja se zvala Selma Borić a koju je za nju napisao Vlado Dijak koji je u nju bio potajno zaljubljen.

Selma je nedavno preminula a cijeli svoj odrasli život je provela u Zagrebu i u nekoliko intervjua koje je dala za medije je govorila o Dijaku i njihovom projateljstvu. Selma je rođena u Zenici a u srednju školu je išla u Sarajevo i to u Drugu žensku gimnaziju. Vikendom bi dolazila kući u Zenicu najčešće vozom a jednom prilikom je sreo Vlado i pomogao joj da ponese kofer koji je imala u rukama a koji je bio tamno crvene boje.

On je Selmu ispratio na stanicu i čekao je da se smjesti a pošto je ona sjela u kupe na kojem je bio napuknut prozor doviknuo joj je da se ne naginje kroz njega. Stihovi posvećeni Selmi su nastali odmah iza toga a godinama kasnije je Bregović komponovao ovu pjesmu koju je otpjevao Bebek.

Članovi grupe su se upoznali sa Selmom Borić i u nekoliko navrata su je i posjetili a nakon što je preminula u svojoj 92-oj godini Bebek se od nje oprostio i emotivnom porukom. Napisao je kako je otišla njegova Selma koja je zaspala u miru i nije se više probudila ali da će on uvijek pred publikom pjevati ovu pjesmu samo njoj.