Za dans jedna jako zanimljiva tema, koja će vas sigurno privući jer pričamo o starim zaboravljenim asovima koji su nekada jako puno značili za staru jugoslovensku scenu. Mnogo je izvođača iz tog perioda, koji su i dan danas jako bitni na estradnom nebu ex-jugoslovenske scene. Neke pjesme neće niko nadmašiti sigurno još 20 i više godine koje su pred nama. 

Danas se podsjećamo na jednu muzičku divu koja je jednostavno pokorila cijelu Jugoslaviju tih 80 godina, sa svoijim pjesmama. Ona je punila velike koncertne dvorane, TV je bio sa njenim nastupima ispunjen, a kada uključite neku radijsku stanicu, tamo je uvijek svirao hit “Šuška se šuška”. Znate li o kojoj pjevačici danas govorimo? Njeno ime je naravno vera Ivković.

Ona je na žalost preminula sada već davne 2012 godine, a razlog njene smrti će vas sigurno ražalostiti. 2006 godine je imala veliku porodičnu tragediju kada joj je preminula ćerka u 27 godini života, i to joj je definitivno uništilo život u svakom mogućem pogledu. I tu nije kraj, samo 4 godine poslije izgubila je i muža, tako da joj je ostao samo unuk, koji se brinuo o njoj, a ona je skončala život u staračkom domu “Srem”. 

Od konstantne sikirancije, jadna Vera je dobila moždani udar, tako da su uvijek neko morao brinuti o njoj. Posljednje života je provela u invalidskim kolicima. Njena karijera je počela davne 1966 godine, a u svojoj jako dugoj karijeri osvojila je jako puno nagrada po Jugoslovenskim festivalima narodne muzike.