Zlatno pravilo mnogih uspješnih veza je to da komunikacija rješava sve. Znamo koliko je teško kad vam neko slomi srce i uvijek postoji šansa da vas povrijedi ta osoba s kojom ste u vezi ili braku, ali zdravom i otvorenom komunikacijom činite i sebi i partneru dobro.

Ako nam ne vjerujete, pokazati ćemo vam primjer osobe koja je bila toliko nesigurna u sebe i ljubomorna da je napravila nešto gnusno da bi provjerila šta se dešava s partnericom. Naime, radi se o čovjeku iz Meksika po imenu Guillermo Jimenez koji je patološki ljubomoran i koji je bio ubijeđen da ga supruga Lola vara s kumom Carlosom.

Budući da je bio jako nesiguran u sebe da to kaže ženi i imaju zdrav i otvoren razgovor, odlučio je da uradi nešto što mu se zaista obilo o glavu kasnije kad je vidio koliku je glupost zapravo napravio. Primjetio je da su Lola i Carlos bliski u zadnje vrijeme pa je mislio da ga vara s njim. Odlučio je da lažira smrt kako bi vidio da li će Lola i Carlos stupiti u vezu, pa je napisao oproštajno pismo gdje je naveo kako mu je dosta svega i kako misli da ga Lola vara s kumom Carlosom.

Našli su njegovo vozilo na litici i jedva su podnijeli njegovu smrt – Lola je krenula na psihoterapiju da nekako proba preboliti muža kojemu je uvijek bila vjerna, a Guillermo je to sve posmatrao noseći masku, drugačiju odjeću i kačket. Saznao je da su Lola i Carlos postali bliski jer mu je trebalo rame za plakanje jer mu je supruga bila teško bolesna. Guillermo se pokajao i otišao Loli na vrata da joj prizna sve, u nadi da će dobiti svoj stari život nazad. Lola je zatražila razvod i istjerala ga iz stana a Carlos je odbio da ikad više komunicira s njim. Na kraju je policija uhapsila Guillerma za lažiranje smrti.