Kurje oko ili clavus je zadebljanje na koži koje inače nastaje na stopalu u predjelu malod i domalog prsta.

Ono ima tvrdo središte koje podsjeća na vučije oko pa zbog toga i naziv kurje oko. Predjeli stopala na kojim se nalazi kurje oko je bolno na pritisak pa neprijatnost nastaje kada nosite obuću zbog toga što dolazi do kontakta i trenja što izaziva bol.

Isto tako može nastati i na peti i drugim prstima ali i na tabanu. Poslije mnogo prirodnih metoda liječenja kurjeg oka, izdvajamo jedan efikasan i jako jednostavan recep kojim ćete ukloniti kurje oči i žuljeve u roku od samo jedan do tri dana.

Ovo je recept za uklanjanje kurjeg oka i žuljeva
Vjerovali ili ne, sve što vam je potrebno da ovaj recept upali jeste čuvarkuća i jedan flaster. O čuvarkući već poznajemo veliki broj blagodati zbog toga što smo u više navrata pisali o njoj.

Ovo je veoma korisna biljka koja skoro da ne zahtjeva nikakvu pažnju da bi rasla. Najčešće je nalazimo na stijenama, na zidovima ili kao domaće uzgajana, najčešće u starim loncima, na krovu kuće ali i u saksijama.

Dakle, potrebno je da uzmete jedan list čuvarkuće, ogulite mu kožicu kako bi sok izašao iz njega, a onda tu stranu stavite na kurje oko i fiksirajte flasterom. Najbolje bi bilo da je stavljate tokom noći jer se tada noge odmaraju. Za maksimalno tri dana, kurje oko će postati list koji ćete moći skinuti sa svog stopala. Nećete više morati trošiti novac na skupe flastere i kapi koje skoro nikakve funkcije nemaju.