Jedan od njapopularnijih političara u EU je donedavno bio Sebastijan Kurc koji je bio na funkciji kancelara Austrije ali je dao ostavku kada su se pojavile priče o malverzacijama a vezano za njegovu izbornu kampanju. On je i dalje lider Narodne partije Austrije a jučer je objavio radosnu vijest koja se tiče njegovog privatnog života.

Naime njegova djevojka je na svijet donijela sina kojem su odlučili dati ime Konstantin. On je ovu lijepu vijest podijelio i preko društvenih mreža a nije odolio i da postavi fotku na kojoj se vide ručice malene bebe i njegovih sretnih roditelja. Mnoge je iznenadilo što je podijelio javno ove informacije i trenutke iz privatnog života jer je poznat kao osoba koja se trudi da ga maksimalno sakrije od očiju javnosti.

Odmah je u komentarima pristigao veliki broj čestitiki i lijepih želja za malenu bebu i njegove presretne roditelje a Kurc se zahvalio svima na lijepim željama i čestitkama. On je na svom Instagram profilu napisao da se mnogo raduju i da uživaju u vremenu koje sada njih troje provode zajedno.

Inače politička karijera mladog Sebastijana je impresivna. On je rođen 1986. godine u Beču i u istoriji Austrije će ostati upamćen kao najmlađi kancelar ikad. Sebastijan je jedino dijete Josefa i Elisabete a u svom rodnom gradu je išao u osnovnu i srednju školu. Nakon što je završio srednje obrazovanje odlazi na odsluženje vojnog roka a nakon toga upisuje i fakultet koji ubrzo i napušta da bi se posvetio političkoj karijeri i pokazalo se da nije pogriješio.