Najpoznatija pjevačica na našim prostorima je svakako Jelena Karleuša. Ona je neko ko je uvijek u medijima i uvijek se o njoj piše, prenosi i priča. Pored muzike poznata je i po raznim drugim stvarima. Jelena Karleuša je često osoba koja je sa mnogim svojim kolegama i kolegicama u svađi i neko je ko nema dlake na jeziku kada se radi o bilo kojoj temi o kojoj ljudi žele da pričaju s njom.

Isto tako, poznata je i po svom modnom stilu koji je i više nego specifičan i poseban, ali i prepoznatljiv. Neke odjevne komade je samo ona uspjela iznijeti i samo su na njoj viđeni. Dosta puta je Jelena Karleuša bila inspiracija raznim stranim ali svjetski poznatim ličnostima, poput Kim Kardashian, Beyonce, Ariana Grande i slično.

Mnogo puta je javno pričala o tome što su je te neke zvijezde i njihovi stilisti iskopirali, što je njoj svakako imponovalo. Jelena važi za jednu od najljepše obučenih žena na Balkanu ali i šire. Ona dosta vodi računa o tome kako se pojavljuje u javnosti i šta je na njoj. Poznato je da ona nema problem s kupovinom skupih stvari, ali ni jeftinih. Kako je dosta puta istakla, uvijek kupuje ono što joj se svođa, bez obzira na cijenu. Kupuje razne modne svjetske marke poput Chanel, Dior, Prada, Gucci, Versace, ali nema ni problem da obuče nešto što je koštalo i 20 eura.

Prati modne trendove i obično je ona ta koja na našim prostorima to prva obuče, a zatim onda svi ostali. Ona prati rad svjetskih dizajnera i moda je njen hobi kako je rekla jednom prilikom. Isto tako, rekla je da je u Zvezdama Granda dolazila i u stvarima koje je kupila od 500 do 1000 dinara na rasprodajama, ali uzme stvar u svoje ruke pa uradi neki detalj na tom komadu.