Buvlja pijaca je mjesto gdje se može pronaći skoro sve od igle do lokomotive. To je i razlog zašto mnogo ljudi voli da posjećuje buvljak koji uvijek ima neku posebnu auru i vrlo se često može čuti da tamošnja atmosfera podiže raspoloženje mušterijama koje mogu i pazariti neke stvari koje im se svide za smiješne sume novca.

Ipak ono što se desilo ženi iz Velike Britanije je priča koju su objavili skoro svi svjetski mediji. Naime Debra Godard koja ima 55 godina je jednom prilikom na buvljaku kupila prsten koji joj se jako svidio i platila ga je 12 eura. Posebno joj se svidio svjetlucavi kamen za koji je mislila da je od stakla ali se naknadno ispostavilo da se radi o pravom dijamantu koji vrijedi skoro milion eura.

Ona je prsten ostavila u jednu ladicu i skoro je zaboravila na njega ali je 33 godine kasnije kada je zapala u finansijsku krizu jer je njena majka ostala bez ušteđevine nakon što je bila žrtva prevare Debra odlučila da proda neke dragocjenosti koje je imala. Između ostalog je našla i taj prsten i prvo ga je odnijela u jednu zlataru da vidi koliko vrijedi i koliko će joj vlasnik ponuditi za njega.

Ona se nadala da bi mogla dobiti oko 900 eura a i ona i draguljar su se šokirali kada je otkriveno da je dragulj koji se nalazi u prstenu 26,27 karatni. Prsten je prodan na aukciji a Debra je nakon svih troškova na ruke dobila oko 900 hiuljada eura. Debra je nakon toga svojoj majci ispunila svaku želju pa je ona posjetila Barbados, upoznala je i Tom Džonsa, slušala Selin Dion u Las Vegasu i kupila joj je i bundu.