Zbog sve veće ekonomske krize u cijelom svijetu, sve je više ljudi koji se okreću kupovini polovnih stvari, bilo odjeće, bilo nekih uređaja, a kada je odjeća u pitanju, mnogi je kupuju u ”second hand ” radnjama ili na buvljacima. I pak, i tu se može naći veoma kvalitetne robe, te se takva kupovina zna pretvoriti u potragu za blagom i neki vrijedni komadi odjeće se mogu kupiti za smiješno male cijene. Tako se na društvenim mrežama pojavila ispovijest jedne žene koja je bila u kupovini u second hand radnji, te je pazarila kvalitetnu dizajnersku žensku torbicu koju je platila 7 dolara, a kada je torbu malo bolje pregledala kod kuće, ostala je šokirana sa onim što je pronašla.

Linor Silverman je inače iz Filadelfije, kupila je torbu marke “Coach” a na samom dnu dodatne pregrade, pronašla je kovertu sa pismom i novčanicama vrijednosti oko tri stotine dolara: “Čekajte kad vam kažem šta sam pronašla unutra” – istakla je ona na snimci, pa je pokazala unutrašnjost torbice: “Pogledajte unutra, sva je prljava i masna, ali sam mislila da mogu da je očistim. Našla sam kovertu sa novcem” – kazala je Linor u nastavku. Ovaj njen snimak je osvanuo na Tik Toku, te je skupio nekoliko miliona pregleda. Uz novac je bilo i pismo, te je Linor otkrila i šta je pisalo u njemu:  “Imam troje djece, a oni će dati moje stvari Gudvilu (dobrovorna organizacija) kada umrem, pa ja sada stavljam njihovo nasljedstvo u moje omiljene stvari. Ovu torbicu sam dobila prije mnogo godina i to od djevojke moga muža.”

@marthainfused

Check your mother’s purses before you donate them to goodwill! #justsaying #omgchallenge #foundmoney #goodwillfinds #goodwill #donate #justkiddingrelax

♬ original sound – Be A Martha

Na kraju je Linor pročitala i zadnje uputstvo koje je pisalo u pismu: “Nosila sam je svakog dana i dajem je jer je moja djeca neće, zato idi i kupi novu torbu. S ljubavlju, Marta”. Linor je shvatila da je kupila još neke Martine stvari i u svakoj od njih je našla isto pismo, pa je odlučila da potraži Martu u nadi da je još uvijek živa i zdrava.

 

 

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here