Folk pjevačica Dragana Mirković je neko ko je od davnih dana napustio Balkan i živi u Austriji zajedno sa svojim suprugom i djecom.

Ona je u svojoj veoma dugoj karijeri napravila sve što se moglo napraviti, tako da se može reći da danas uživa u svojim danima nešto kao penzij i to joj svakako niko ne može da oduzme. Snimila je toliko puno dobrih pjesama, koje su antologijske i koje ć se slušati još najmanje sljedećih dvaeeset godina.

Ali, koliko god imali novca nikada nećete moći kupiti ukus, a Dragana ga, kako smo se mogli uvjeriti do sada nekoliko puta, nikako nema. Vrlo je vjerovatno da znate da je još prije deset godina otpustila svog stilistu zbog toga što je ubjeđena da se može sama oblačiti što joj baš i ne polazi za rukom. Svi se sjećamo njenog brodoloma, od prošlog ljeta kada se na Ušću na velikom koncertu pojavila u zelenoj horor haljini, koju je platila skoro pet hiljada eura. Ali, na njoj je stojaka kao vreća i mnogi su je prozivali zbog ove haljine.

Poslije toga, na samom početku pandemije korona virusa, hvalila se sa svojim velikim dvorcem te je imala veliku izvalu kada je kazala da se ne boji korona virusa zbog toga što on ne može ući u ovako veliki dvorac.

Ona ne prestaje da šokira javnost sa pokazivanjem svoje finansijske moći, a sada je opet preko društvene mreže Instagram pokazala svoj snobizam. Odškrinula je vrata svoje vile i pokazala je WC u kojem se nalaze svarovski kristali. U prizemlju ima i bazen kao i Versace namještaj. Sve u svemu opet je pokazala da joj je bitan materijani segment u životu.