Postoji mnogo narodnih poslovica kao što su “dobro se dobrom vrati” a također i praznovjerje ili neka vjerovanja kao što je karma, ali sve se više čini da dobri i pošteni ispaštaju dok bezobrazni profitiraju u životu od svega i svačega što nije ni časno ni pošteno.

Često se onda i sami zapitamo da li je uopšte vrijedno biti dostojanstven i fin kada svijet očito ne miluje takve a daje sve onima koji nemaju srama ni osnovnih moralnih vrijednosti. Današnja priča bi vas definitivno mogla navesti da tako razmišljate jer je čist pokazatelj ovakve situacije i životne ironije.

Naime, jedna djevojka je na internetu podijelila svoje loše iskustvo kad je u pitanju drugarica koja je izabrala za kumu na svom vjenčanju. U današnjem svijetu kapitalizma, mnogo ljudi je bez posla dok mala nekolicina drži većinu svjetskog bogatstva i ova djevojka je definitivno jedna od onih koja jedva sastavlja kraj s krajem. Kaže da ima težak posao i da radi za mizernih 250 € a i roditelji joj zarađuju minimalac. Ipak, htjela je biti dobra drugarica pa je cijelu ušteđevinu uložila u svatove, kupila korisne poklone i poslije posla umorna dolazila da pomogne mladoj da napravi dekoracije za vjenčanje.

Šta se desilo poslije? Mlada je prestala da kontaktira svoju kumu, a kada bi se kuma javila prva ova bi gledala da je se što prije riješi. Štaviše, kad je kuma došla u njihov novi dom, donijela je koristan i kvalitetan poklon za useljenje, a tvrdi da njoj mlada nikad nije ništa korisno uzela. Dodala je i da je nju počastila zdjelom smokija, iako i ona i muž imaju dosta novca a s druge strane, prijatelje od mladoženje su počastili skupocjenom gozbom iako su svi oni dobrostojeći.