19 februar je svakako dan, koji že ostati upisan crnim slovima u balkansku muzičku enciklopediju, jer nas je napustio jedan od najvećih kantautora svih vremena,Đorđe Balašević. On je na žalost otišao jako rano i to u 67 godini života, a po njega je bila kobna obostrana upala pluća. 

Njegova supruga Olivera ni 5 dana poslije velike tragedije, još uvijek ne može da normalno razgovara, i kaže da je bio u kući minimum 10 dana sa simptomima korona virusa, ali da jednostavno nije volio da ide kod doktora, tako da kada ga je primorala da ode doktoru, tada je već bilo kasno. Podsjećamo, doktori sa infektivne klinike u Beogradu, su samo 3 dana imali mogućnost da mu pruže adekvatnu pomoć, a li je ipak bilo prekasno. 

Sada se nameće pitanje đta će biti sa ogromnim kašpitalom koji je iza sebe ostavio panonski mornar. Supruga Olivera, kao i njegovo dvoje djece apsolutno ne žele da razgovaraju o takvim stvarima u ovome trenutku. Izvor jako blizak porodici kažu da ima puno veće blago, a to je najmanje 100 napisanih i neobjavljenih pjesama, kao i 2 romana i jednu knjigu, ali će ipak pričekati na njegovo izdavanje. 

Ono što je sigurno je to, da će se ipak sačekati na te stvari, jer trebaju da se slegnu utisci i emocije, i onda će sva njegova djela da skupe u jednu knjigu, to je najbolja opcija za sve, završio je svoju priču ovaj izvor.